Openingsshow Halle Schaatst groot succes 13/12/2013

HALLE- Donderdagavond kon je op het stationsplein in Halle genieten van de openingsshow van Halle Schaatst, Ice-Fantillusion. Ice-Fantillusion is een unieke ijsshow opgericht door zevenvoudig Belgisch kampioen Kevin Van der Perren en zijn vrouw, de Britse kampioene Jenna McCorkell.

Voor de show begint dankt de organisator van Halle Schaatst de medewerkers die deze ijsshow mogelijk maken. Wanneer hij de schaatspiste verlaat, is het tijd voor het echte werk. De show is goed opgezet en vanaf de eerste seconde is het publiek in de ban van de schaatsers. Kevin van der Perren heeft voor deze show een hele groep jonge talenten meegenomen. De schaatsers nemen de ijspiste in en trekken het publiek mee op verschillende thema’s en muziek. Elke keer als ze de ijspiste afgaan, komen ze terug met nieuwe kostuums en creëren daarbij een geheel verschillende sfeer. Van sprookjes en geesten tot een choreografie in zwart/wit kostuums op “We Will Rock You” van de Rolling Stones, het publiek ziet van alles de ijspiste opkomen. Dan is het de beurt aan Kevin Van der Perren is, en hij ontgoochelt niet. De voormalig Belgisch kampioen ijsschaatsen haalt, in zwart kostuum, sterk uit met zijn gekende explosieve stijl en het publiek kan niet anders dan toejuichen. Zijn vrouw, elfvoudig kampioene van Groot-Brittannië, Jenna McCorkell moet met haar betoverende bewegingen zeker niet onder doen voor hem.  

Na de show draagt Van der Perren zijn vrouw ook trots weer de ijspiste op als de organisator aankondigt aan het publiek dat ze gekwalificeerd is voor de Olympische Winterspelen in Sotsji deze winter, ze zal daar haar land vertegenwoordigen als teamleidster. Van Der Perren vergeet ook zijn jonge talenten niet en roept elk hun naam af op applaus van het publiek. Na een mooi spektakel kan iedereen naar de kerstkroeg naast de piste afzakken om nog iets te drinken in de warmte.  

Tekst en foto’s Jilan Berroho (persinfo.be)

 

website