vijde editie HS gaat door 01/06/2013

Onze werkgroep zat een maand geleden nog in zak en as toen we het nieuws kregen dat het stadsbestuur beslist had om het evenement te schrappen. Het zware besparingsplan dat was uitgewerkt als eerste voorstel was niet toereikend genoeg.  

Het stadsbestuur maakte de vorige jaren nog alles bij elkaar 100.000 euro vrij voor het evenement.  Met deze beslissing leek het over en out voor Halle Schaatst, dat vorig jaar nog 20.000 bezoekers.  Maar toen het nieuws bekend raakte stroomden er veel reacties bij ons binnen.  Toen kwam Satellite Ice met het idee op de proppen om mee in de uitbating te stappen van de piste. De laatste drie jaar legde de firma steeds de piste aan en ook zij zagen dat er veel volk kwam.  Christophe Burrick van Satellite Ice ziet dan ook toekomst in de piste. “We hebben alle cijfers bekeken en de piste in Halle is voor een stad van die omvang enorm populair. We hebben becijferd dat voor ons de uitbating van de ijspiste rendabel kan zijn. De organisatie werkt ook prima dus we vonden het zelf jammer dat er aan de schaatspret in Halle een einde zou komen.

 We kunnen dus met de werkgroep Halle Schaatst aan de voorbereidingen beginnen van de vijfde editie. Er worden wel extra maatregelen genomen om het kostenplaatje te drukken. De piste zal een week langer open zijn, tot 12 januari 2014. Zo kunnen meer scholen hun leerlingen laten schaatsen en kunnen ook bedrijven nog iets organiseren op de piste. De kinderpiste wordt afgeschaft maar als alternatief er worden meer schaatshulpjes voorzien en verhuurd.  De tent zal op die manier vijf meter korter zijn en ook de kerstkroeg wordt mee geïntegreerd. Zowel op vrijdag en zaterdag zullen er nocturnes doorgaan en alles zal draaien op elektriciteit in plaats van mazout. Dat is niet alleen ecologische, het is ook een pak goedkoper.

De grote openingsshow met Kevin Van der Perren zal niet meer doorgaan, misschien komt er een goedkoper alternatief.  De ijspiste zelf blijft wel even groot en ook de toegangsprijzen blijven dezelfde. Het publiek zal van al die veranderingen dus bijna niets merken. Ook de verenigingen die zullen mee helpen moeten dus geen schrik hebben, zij kunnen net als andere jaren door mee te werken iets verdienen voor de kas van hun vereniging.
(Bron. Persmap Halle Schaatst & Mozkito.be)